Sfaturi pentru spalare: Cum sa previi electricitatea statica pe haine de pe uscator

In timp ce hainele proaspat scoase din uscator au o caldura si un miros atragator, nimeni nu apreciaza electricitatea statica enervanta. Va intrebati cum sa scapati de aceasta din uscator fara prea mult efort si cheltuieli? Bilele antistatice pentru uscator sunt atat reutilizabile, cat si eficiente. Aflati de la un expert in reparatii masini de spalat Botosani cum sa preveniti statica din uscator pe haine cu aceste tehnici sigure si simple.

Cum sa preveniti electricitatea statica de la uscator pe haine si sa o tineti departe?

Pe langa foile de uscator, exista o varietate de alte metode de reducere a electricitatii statice care sunt si mai ecologice. Dar inainte de a detalia cele mai eficiente alegeri, iata ce cauzeaza in primul rand aparitia acestui proces fizic pe haine.

Ce cauzeaza electricitatea statica pe haine?

Exista de fapt un pic de stiinta in spatele electricitatii statice. Pe masura ce hainele se rostogolesc in uscator, acestea se perie in mod repetat unele de altele, schimband electroni cu fiecare contact. Unele dintre aceste alegeri au o sarcina pozitiva, in timp ce altele sunt negative.

Atunci cand uscatorul se opreste din rostogolit si hainele se ingramadesc la fund, electronii negativi si pozitivi se atrag reciproc si se lipesc unul de celalalt. Acest fenomen este ceea ce cunoastem sub denumirea de statica. Substantele chimice de pe tesaturile sintetice si aerul rece si uscat al iernii sunt, de asemenea, factori care cresc electricitatea statica.

De la reductorii de electricitate statica facuti in casa la diferite practici de spalare a rufelor, iata cum sa preveniti electricitatea statica din uscator pe haine:

Folositi foi de uscator pentru a elimina statica

Foile de uscare de unica folosinta sunt una dintre cele mai simple modalitati de a elimina statica din uscator. Fiecare foaie contine balsamuri de rufe cu electroni pozitivi care neutralizeaza electronii negativi de pe haine. Atunci cand electronii negativi sunt eliminati, electricitatea statica nu se poate produce, constata pagina web reparatii-masinidespalat.net.

Foile de uscator pot face mai mult decat sa elimine statica. Trucurile noastre utile cu foi de uscator ilustreaza modul in care acestea pot face, de asemenea, o varietate de treburi casnice mai usoare.

Adaugati bile de uscator antistatice

Va intrebati cum sa reduceti lipirea statica fara foi de uscator? Bilele de uscare din lana sau folie de aluminiu sunt alternative eficiente. Bilele de uscare din lana functioneaza prin absorbtia umezelii din hainele ude, creand un mediu umed care reduce statica din uscator. Pentru un cost initial simbolic, acestea pot fi, de asemenea, reutilizate de numeroase ori.

Bilele din folie de aluminiu evacueaza acumularea de statica si mentin hainele separate, astfel incat un contact mai mic scade si el statica. Desi uscatorul face zgomot atunci cand le folositi in uscator, acestea sunt unul dintre cele mai usoare reducatoare de statica facute in casa. Pur si simplu luati trei foi de folie de aluminiu, lungi de un metru, si incretiti-le in bile cu diametrul de 2-3 centimetri. De asemenea, acestea pot fi refolosite de mai multe ori inainte de a fi aruncate.

Folositi otet in ciclul de clatire

Fiind o optiune naturala, ieftina si disponibila pe scara larga, otetul este cel mai bun agent de indepartare a electricitatii statice pentru haine. Otetul functioneaza ca un balsam de rufe, slabind fibrele tesaturilor, astfel incat acestea sunt mai putin capabile sa se lipeasca intre ele si sa creeze statica.

Iata cum sa preveniti fenomenul din uscator pe haine folosind otet:

  • Spalati hainele cu otet: Turnati ¼ de cana de otet alb sau de cidru de mere in compartimentul de inmuiere a tesaturilor din dozatorul de detergent al masinii de spalat. Pentru masinile cu incarcare prin partea superioara, adaugati-l in timpul ciclului de clatire.
  • Adaugati otet in incarcatura uscatorului: Pulverizati o laveta curata, o soseta sau un alt articol mic de imbracaminte cu otet alb si aruncati-l in uscator impreuna cu hainele umede. Caldura uscatorului elimina orice miros de otet.

Separati articolele sintetice

Dupa cum s-a mentionat mai sus, substantele chimice de pe tesaturile sintetice contin multi electroni liberi care genereaza mai multa electricitate statica atunci cand intra in contact cu alte articole. Pentru a diminua statica in fiecare incarcatura de uscator, luati in considerare agatarea si uscarea la aer a acestor articole sau uscarea lor impreuna intr-o incarcatura separata.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *