3 Probleme pe care le-ar putea intampina termopane Dvs

Problema – Manere de termopane stricate

Ocazional, manerele mai vechi ale ferestrelor nu se vor inchide sau nu se vor incuia, creand o amenintare serioasa la adresa securitatii casei dvs. Acest lucru este cauzat de obicei de manerele de proasta calitate, manerul fiind fortat sau angrenajul principal fiind „uscat” din cauza lipsei de lubrifiere. Acest lucru va adauga o tensiune suplimentara atunci cand actionati manerul.

Rezolvare

Desi poate fi un indicator ca ferestrele termopane dvs. au trecut putin peste data limita de utilizare, majoritatea manerelor pot fi inlocuite, aminteste situl Geamuritermopane247.ro. Ceea ce am spune este ca, daca ferestrele dvs. folosesc inca manere de tip cockspur, ar trebui luata in considerare inlocuirea. Aceasta este acum o tehnologie foarte veche, iar performanta lor nu se va apropia de aceea a ferestrelor si usilor de inalta securitate de astazi, pe care le inchidem in mai multe puncte pentru a ancora ferm cerceveaua de deschidere de cadru, facand aproape imposibila separarea lor. Fitingurile pentru maner sunt aproape standard in intreaga industrie, singurul lucru care variaza de obicei este lungimea axului, asa ca daca comandati manere cu un ax mai lung, este necesar un ferastrau pentru a le scurta.

Problema  – Garnitura de cauciuc din jurul geamurilor

Din nou, acesta se reduce la uzura si literalmente „se rupe”. Garnitura ferestrelor si usii se va deteriora in timp, ceea ce poate insemna ca ferestrele si usile dvs. incep sa lase curentii de aer, si etansarea la intemperii devine de asemenea o problema.

Rezolvare

Remedierea ferestrelor si usilor termopane din lemn si aluminiu este mai simpla decat la ferestrele din PVC, datorita modului in care sunt realizate.

La un producator de ferestre din aluminiu si lemn, garniturile sunt aplicate separat. Ferestrele din PVC, prin contrast, folosesc un proces de coextrudare extrem de sofisticat (cel putin au facut-o in ultimii 10-15 ani). Acest lucru muleaza garnitura direct in cadrul ferestrei pe masura ce se face lungimea barei. Aceasta inseamna ca ofera un nivel mult mai bun de performanta, deoarece curentii de aer nu pot aluneca in spatele, peste sau intre garnitura, cadru sau canapea – este literalmente sigilata. Dezavantajul este ca, daca se strica, inlocuirea poate fi foarte dificila si consumatoare de timp.

In cele mai multe cazuri, aceasta defectiune va aparea numai la ferestrele mai vechi, asa ca consultati un specialist in ferestre cu termopane Brasov pentru a vedea daca merita sa inlocuiti garniturile, sau daca puteti economisi mai mult pe termen lung prin inlocuirea ferestrelor.

Problema – Ferestrele mele albe din PVC s-au decolorat

Unele formulari mai vechi de ferestre termopane cu tamplarie PVC pot deveni instabile in timp si acest lucru poate duce la decolorare, deoarece suprafata ramelor reactioneaza la lumina soarelui si la poluarea aerului. De asemenea, ar trebui sa curatati ramele ferestrelor doar cu un agent de curatare specializat, deoarece curatarea cu ceva aspru sau abraziv poate duce de asemenea la deteriorarea suprafetei. In timp ce integritatea structurala a ferestrei va ramane neafectata, orice decolorare sau degradare a finisajului suprafetei poate fi inestetic.

Rezolvare

Desi pe piata exista o serie de vopsele PVC, recomandam utilizarea lor cu prudenta. Daca suprafata ferestrei dumneavoastra din PVC a devenit deteriorata, decolorata sau ingalbenita, este un indiciu ca nu mai este prea stabila, si formeaza o baza mai putin decat ideala pentru vopsea.

Indiferent de starea suprafetei ferestrelor dvs., ar trebui sa va asigurati intotdeauna ca utilizati un grund adecvat. Dupa cum s-a spus, cu exceptia cazului in care v-ati curatat ferestrele termopane cu tamplarie PVC cu un detergent chimic abraziv, este foarte putin probabil ca ferestrele fabricate in ultimii 10 ani sa se decoloreze, asa ca, daca s-au decolorat, este probabil pentru ca sunt mai vechi; daca bugetul dvs. permite, ar trebui luata in considerare inlocuirea.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *