Sfaturi pentru o gradina potrivita pentru albine

Te-ai intrebat vreodata ce planteaza un apicultor pentru albinele lui? Iti vom impartasi o serie de sfaturi pe care le poti folosi in gradina ta.

Afla mai multe despre florile care infloresc timpuriu si tarziu

Acorda atentie perioadei de inflorire atunci cand plantezi flori pentru albine. Ideal ar fi sa esalonezi perioadele de inflorire, astfel incat sa oferi hrana pentru albine tot anul! In climatul de iarna, inflorirea de primavara timpurie este deosebit de importanta pentru albinele native care ies din hibernare. In climatele uscate, albinele sunt adesea disperate dupa hrana la sfarsitul verii, cand florile sunt rare, informeaza site-ul Magazin-apicol.ro.

Plantarea de copaci

Stiai ca cel mai bun mod de a ajuta albinele este prin plantarea copacilor? Copacii sunt cea mai mare sursa de hrana pentru albine. Un copac inflorit ofera milioane de flori si o face fara a ocupa prea mult spatiu. In plus, copacii sunt o resursa de durata.

Planteaza arbusti

Daca nu ai suficient spatiu pentru un copac, ia in considerare plantarea de arbusti cu flori. Acest lucru va oferi cantitati mari de flori, toate intr-un singur loc, din care este convenabil sa se hraneasca. In clima blanda, poti gasi chiar ceva care infloreste tot anul.

Lasa-ti legumele sa infloreasca!

Daca te bucuri de o gradina, o alta modalitate excelenta de a stoarce mai multe flori este sa lasi cateva legume sa infloreasca.

Instaleaza un sistem de irigatie

Irigarea este o metoda de economie folosita in multe gradini care permite florilor si legumelor sa prospere si te ajuta sa economisesti timp pentru udarea manuala, ne sfatuiesc angajatii unui magazin de produse apicole.

Atentie la florile scurte

Unele flori au o perioada limitata de inflorire si, desi pot parea populare in randul albinelor, nu rezista mult. Macii de paine sunt unul dintre aceste exemple. In dimineata, cand florile se deschid pentru prima data, albinele isi aduna polenul, dar dupa-amiaza polenul a disparut si florile nu genereaza mai mult. O floare grozava de vara cu inflorire lunga este cosmosul.

Gandeste-te la forma florii

Florile atrag polenizatorii in mai multe moduri: culoare, miros, forma si recompensa (nectar). Daca doresti in mod special sa atragi albinele, concentreaza-te pe florile deschise cu petale mai mari. Acestea sunt cele mai atractive pentru albine.

Daca plantezi flori care au o varietate de forme, nu-ti face griji. Multe albine, in special albinele melifere, sunt generaliste cand vine vorba de polenizare si vor vizita tot felul de flori

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *