Reparam televizorul sau il inlocuim? Uite cum sa iti dai seama

In mai multe scenarii, este posibil ca un televizor care nu functioneaza corect sa nu fie o defectiune inerenta a televizorului in sine. De exemplu, ar putea fi vorba de priza de alimentare sau de cablul de alimentare al televizorului care nu este conectat corect. Daca televizorul se comporta defectuos, opriti-l, scoateti-l din priza si lasati-l sa ramana deconectat cateva minute.

In cele mai multe cazuri, acest lucru ar trebui sa rezolve orice problema cu care v-ati confruntat cu televizorul, iar scoaterea din priza si conectarea televizorului nici macar nu inseamna, din punct de vedere tehnic, “repararea” acestuia. Cu alte cuvinte, chiar si unele dintre problemele majore ale televizorului s-ar putea datora unei cauze prostesti sau unei erori trecute cu vederea. Acest lucru se intampla de cele mai multe ori. Lucrand in domeniul de reparatii televizoare LED sector 4, mai ales la inceput, am vazut acest tip de lucruri mai des decat de obicei.

In alte cateva cazuri, telecomanda sau cutia de cablu/receptorul de satelit ar putea cauza probleme. Telecomanda, de exemplu, s-ar putea sa nu fi fost programata bine. Daca televizorul se aprinde, dar nu exista sunet sau imagine la pornire, verificati cutia de cablu. Incercati sa resetati receptorul de satelit, scotandu-l din priza de la sursa si conectandu-l din nou dupa cateva minute.

Scurta introducere in domeniul afisajelor TV si in tratarea ecranelor sparte

Daca ecranul televizorului dumneavoastra se strica si televizorul nu mai este in garantie, este recomandat sa cumparati un televizor nou, deoarece cheltuielile de schimbare a ecranului pot fi apropiate, egale sau chiar mai mari decat costul unei unitati noi. In functie de tehnologia afisajului, preturile vor varia.

Ecranul televizorului – Constructie si tehnologie

Un panou de afisaj TV este alcatuit din mai multe ecrane subtiri. Pe partea exterioara a panoului se aplica o pelicula pentru a-l proteja impotriva spargerii. Aceste panouri sunt fragile si pot fi deteriorate fizic cu usurinta. Atunci cand sunt deteriorate, acestea sunt aproape imposibil de asamblat la loc.

Exista diferite tipuri de panouri TV si, in functie de tipul acestora, ceea ce se afla intre ecranele subtiri si pelicula de protectie poate varia. In cazul panourilor TV LCD si LED, de exemplu, se utilizeaza un cristal lichid. Televizoarele cu plasma folosesc gaz, iar televizoarele OLED folosesc molecule organice numite straturi emitatoare.

LCD-urile si LED-urile sunt cele doua tehnologii de afisare de varf. Televizoarele cu plasma sunt aproape depasite, datorita popularitatii LCD-urilor. Panourile OLED sunt relativ noi pe piata si castiga destul de mult teren, datorita reputatiei lor de a produce “negru pur” si de a fi eficiente din punct de vedere energetic.

Cu toate acestea, in comparatie cu LCD-urile, OLED-urile sunt scumpe, deoarece nu multi producatori dispun inca de resursele si/sau (poate) de expertiza necesara pentru a le produce, conform resursei www.reparatii-televizoare.net.

Cat timp dureaza (se pretinde ca dureaza) afisajele TV?

Daca afisajul televizorului dumneavoastra functioneaza conform specificatiilor, ar trebui sa va dureze mai mult decat v-ati dori sau astepta:

  • Ecranul unui televizor cu plasma dureaza de obicei intre 30.000 si 50.000 de ore.
  • Ecranele LCD dureaza pana la 60.000 de ore.
  • Durata de viata a unui televizor LED este de obicei intre 40.000 si 100.000 de ore.

Daca va folositi televizoarele timp de patru-sase ore pe zi, asteptati-va ca ecranul sa vina bine pentru cel putin un deceniu – indiferent de tipul de ecran. Dar exista multiple povesti de groaza cu ecrane de televizoare care se strica mult mai devreme decat termenul declarat.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *