Cum se repara plasa unei trambuline

Privite ca jucarii si dorite de copiii de pretutindeni, trambulinele sunt piese interesante de echipamente de joaca, care isi merita fiecare banut din valoarea de cost initial, de multe ori acestea fiind costisitoare. Aceste produse sunt minunate pentru petrecerile aniversare ale copiilor, ale tinerilor, distractive de utilizat pentru toate varstele, dar si o foarte buna sursa de exercitiu. Deoarece acest echipament este o investitie, este important pentru proprietarul ei sa stie sa-i faca intretinerea generala, precum si cum sa rezolve orice fisuri sau gauri care pot aparea in plasa. Cu aceste cunostinte, proprietarul este capabil ca sa isi mentina trambulina in stare buna pentru ani si ani de zile.

Petic de reparare

Un sfat important de retinut pentru toti proprietarii de astfel de trambuline este ca reparatiile de acasa sunt la fel de eficace ca reparatiile profesionale doar daca gaurile sau rupturile sunt de mai putin de 2,5 cm in latime. In cazul in care ruptura este mai mare decat atat, este mai sigur si mai intelept sa se inlocuiasca intreaga plasa. Daca, totusi, ruptura este de numai 2,5 cm latime, atunci proprietarul poate continua sa o foloseasca punand un petic. Primul pas este sa se marcheze ruptura sau gaura cu o bucata de banda adeziva. Apoi, intreaga plasa poate fi luata de pe rama inlaturand arcurile de la gaurile lor.

Apoi, utilizatorul trebuie sa puna plasa de la trambulina pe jos, astfel incat lungimea si latimea rupturii sa poata fi masurate. Cu aceste masuratori, proprietarul poate sa taie unele materiale de reparatii pentru plasa care se potrivesc apoi peste ruptura. Trebuie sa se taie doua piese; cele doua straturi de tesatura fac „sandwich” ruptura, cu un strat pe fiecare parte a acesteia. Pentru a asigura fixarea materialului de reparat peste ruptura, se coase materialul de restul saltelei cu fir gros de nailon si o masina de cusut comerciala de calitate, sau orice alt aparat sau ac care pot folosi acel fir de nailon. Pentru a-l face mai usor de cusut, utilizatorul poate fixa materialul de restul plasei. Dupa ce peticul este atasat, plasa poate fi refacuta prin repunerea sa pe rama si apoi sariturile se pot relua.

Repararea cu banda adeziva

Pentru a repara gauri si rupturi dintr-o plasa de trambulina, se poate aplica pur si simplu un strat de banda adeziva care este de 2,5 cm (mai mare decat zona afectata) si se apasa in jos cu fermitate. Aplicati mai multe straturi de banda adeziva, astfel incat ploaia si rafalele de vant sa nu afecteze reparatia. Inainte de a permite copiilor sa se foloseasca din nou de trambulina, utilizatorul ar trebui sa impinga mai intai zona avariata a aparatului in jos cu ambele maini, apoi sa sara usor pe ea pentru a asigura ca reparatia este bine facuta si ca rezista. Se recomanda banda adeziva industriala, care are o rezistenta sporita.

Intretinerea trambulinei

Pastrarea unui astfel de echipament in stare excelenta nu implica in mod necesar sa cumparati o multime de instrumente si accesorii; unul dintre cele mai importante aspecte ale bunei intretineri este pur si simplu acordarea unei atentii permanenta starii actuale a trambulinei, si observarea oricarui semn de uzura, sau a unor rupturi, gauri, rame indoite sau desprinse,precum si parti lipsa. Acest tip de intretinere, de precautie, ajuta la mentinerea folosirii trambulinei in conditii de siguranta si extinde durata de viata a acestei piese speciale de echipament. Pentru a proteja arcurile de expunerea la vremea neprielnica, utilizatorul poate achizitiona un capac care sa acopere inclusiv marginea echipamentului.

 

Ingrijirea de iarna

Un sfat simplu pentru a ingriji o trambulina exterior la vereme de iarna este doar pastrarea sa fara zapada, lapovita, si gheata pe ea. Cu toate acestea, chiar si aceasta corvoada poate fi evitata prin investirea intr-o invelitoare pentru toate anotimpurile, care este ideala daca trambulina nu este folosita multa vreme, in timpul sezonului rece. Alta masura de protectie poate fi pulverizarea unui strat de protectie a unei substante pe baza de vinil. Pot fi achizitionate sprayuri si pulverizate pe salteaua produsului pentru a prelungi durata sa de viata, impreuna cu kituri de ancorare care sa pastreze fixa si stabila trambulina in timpul zilelor cu vant puternic.

Related Posts

1 Comment

  1. Nu va prostiti, daca s-a rupt, inlocuiti-o cu totul, nu puneti sanatatea (sau viata) copilului in pericol cu peticeli ca sa faceti economii de cateva sute de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *