Tenis de masa – Principalele mituri care circula

In orice sport, exista o serie de mituri care sunt de obicei considerate a fi adevarate de catre publicul larg. Despre tenis de masa exista mai multe conceptii gresite decat despre alte sporturi, deoarece este un sport in care competitiile la nivel inalt sunt foarte diferite fara de competitiile obisnuite. Deci, pe langa miturile crezute de catre publicul larg, exista, de asemenea, o serie de preconceptii ale jucatorilor de nivel scazut despre competitiile la nivel inalt de tenis de masa.

Topul miturilor pe care publicul le crede despre tenisul de masa

Tenisul de masa este un joc, nu un sport

Aceasta este, probabil, cel mai comun mit despre tenis de masa al publicului larg. Motivul pentru care acest mit este atat de popular este faptul ca te poti distra foarte usor si repede. Doi incepatori cu coordonare rezonabila pot incepe sa se bucure de un meci imediat.

Din pacate, asta este imaginea pe pe care o are publicul larg despre tenisul de masa. Pana cand ajung sa vada jucatorii de top in actiune, este imposibil sa aprecieze ceea ce se poate face cu o minge de tenis de masa! Contrastul acestui sport este tenisul pentru care sunt necesare multe ore de practica pentru a avea un raliu decent pentru un incepator. Deoarece jucatorii noi de tenis trebuie sa lucreze mai greu pentru a incepe, acestia tind sa aiba mai multa apreciere.

 Jucatorii de tenis de masa nu sunt atletici

Acest mit este legat de perceptia ca tenisul de masa este de fapt un joc, mai degraba decat un sport. Acesta mit este incurajat de cei mai multi promotori de ping-pong care subliniaza ca aproape oricine poate juca si concura in competitiile de tenis de masa. In timp ce acest lucru este adevarat intr-o masura, se ignora faptul ca, la un nivel mai ridicat, ai nevoie de o multe abilitati si tactici pentru a compensa orice deficiente fizice.

Crede-ma in legatura cu asta, la nivelurile superioare ale sportului, aproape fiecare jucator este foarte atletic. Cei care nu sunt au un alt avantaj, cum ar fi experienta sau tactica, care le permite sa tina pasul cu concurentii mai atletici.

Ai nevoie de reflexe rapide pentru a juca bine tenis de masa

Acest mit este de la celalalt capat al spectrului. Oamenii care cred acest mit au tendinta de a vedea tenisul de masa ca un sport in care jucatorii lovesc mingea atat de repede ca nu exista timp sa se gandeasca, iar de acea reflexele rapide sunt cele mai importante.

In timp ce reflexele rapide cu siguranta nu fac rau, poti juca tenis de masa in continuare foarte bine fara sa fie nevoie de reflexe supraomenesti. Un jucator inteligent poate plasa mingea in poziții care fie adversarul sau nu  poate lovi cu putere, fie este obligat sa loveasca in anumite directii. Reflexele rapide in sine nu sunt cele mai importante.

Este un sport de participare, nu un sport pentru spectatori

Oamenii care au urmarit numai jucatori incepatori de tenis de masa au in general acesta parere. In opinia mea, infruntarile dintre jucatorii de top sunt unele dintre cele mai interesante lucruri pe care le vei vedea vreodata. Atletismul pur si puterea de jucatorilor de elita privite din prim-plan sunt hipnotizante!

Ping-pong este jocul, tenisul de masa este sportul

Acest mit a devenit popular pentru ca majoritatea jucatorilor cu experienta afirma ca joaca sportul tenis de masa, mai degraba decat un joc de ping-pong. Dar, in realitate, atat tenis de masa si ping-pong erau sinonime la inceputurile acestui sport. De aceea, chiar daca unii jucatori experimentati se vor supara ca numim sportul ping-pong, in realitate ambele nume sunt corecte. Diferenta este ca, in limbajul comun, termenul de ping-pong este asociat cu jocul in subsoluri din intreaga lume, in timp ce termenul de tenis de masa este mai degraba asociat sportului in sine. Deci poti folosi oricare termen iti place mai mult dintre acestia doi.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *