Administrarea si manipularea de fier vechi

Cu siguranta ati auzit cel putin o data oameni care treceau prin fata casei si cautau sa cumpere fier vechi. De asemenea, la marginea oricarui oras exista puncte speciale de colectare a acestui material. Chiar si asa, cel mai probabil ca nu stiti care sunt pasii procesului prin care se colecteaza, transporta si recicleaza fier vechi.

Cele mai multe deseuri feroase rezulta din obiectele vechi, care nu mai sunt de folos sau resturi care au ramas dupa anumite activitati. Cateva exemple ar fi: structurile metalice de baza rezultate dupa dezmembrarea autovehiculelor, utilajelor industriale, aparatelor electronice, caloriferelor sau orice alte astfel de componente. Indiferent ca vorbim de piese mari sau mici, orice este din fier poate fi reciclata.

In timp, au fost dezvoltate adevarate industrii care fac un profit frumos din reciclare la un pret fier vechi Oradea decent, iar protectia mediului inconjurator a fost intotdeauna un aspect secund. Chiar si asa, este esential sa acordam mai multa atentie deseurilor metalice, avand in vedere ca nivelul de energie si materiale consumabile scade chiar si cu 60% in momentul in care vorbim de producerea altor produse si echipamente prin utilizarea materialelor feroase scoase din uz si reciclate.

Exista atat firme de specialitate, cat si persoane care se ocupa de colectarea si transportul de fier vechi. Acestea se deplaseaza la locul indicat de proprietar pentru a ridica materialele feroase, dupa care le sorteaza cu atentie. Exista anumite criterii utilizate in momentul sortarii, printre care amintim: compozitia materialelor, calitatea fierului, tipul de provenienta si altele. Dupa ce trierea a fost realizata corespunzator, urmeaza procesul propriu-zis de reciclare, in care se folosesc diferite procedee specifice din industria de prelucrare a fierului vechi.

Primul pas este reprezentat de taierea si maruntirea obiectelor, pana la o dimensiune prestabilita, urmate de tocare prin care produsele mari sunt transformate in parti foarte mici. In acest fel se asigura o manipulare usoara, iar conditiile de depozitare sunt optime. La final, urmeaza procesul de incendiere pentru extragerea unor materiale, altele decat cele feroase si strangerea fierului in baloti.

Exista foarte multe produse care au in componenta materiale feroase si probabil de multe dintre acestea nici nu stiati. Toate aceste componente pot fi duse la un centru de colectare local, dupa care probabil vor ajunge la un centru regional. Spre exemplu, aici puteti sa duceti frigidere, hote, masini de spalat vase sau haine si chiar si automobile casate prin programul Rabla. In practica, orice componenta sau piesa metalica poate fi reciclata, admit cei de la pagina Fier-vechi.net. Atunci cand reciclati fier vechi, scapati intr-un mod usor de obiecte pe care nu le mai folositi, protejati mediul inconjurator si primiti si o suma de bani.

Desigur, procesul de reciclare nu este desfasurat in cadrul centrelor mici de colectare. Rolul acestora este doar de a aduna fier vechi, platind pe cei care il aduc, dupa care il distribuie mai departe catre centrele industriale. Suma pe care o primiti pentru un kilogram nu este foarte mare, dar avand in vedere cat de mult fier vechi exista, la cantitati mari veti observa ca se face un profit frumos. Puteti verifica usor si rapid orice piesa care credeti ca are fier in ea cu ajutorul unui magnet. Desigur, trebuie sa curatati aceste obiecte de alte reziduri, cum ar fi vopseaua, pamantul sau murdaria.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *