Cumparari / Inchirieri buldoexcavatoare – 5 intrebari importante de pus

Datorita climatului economic actual, cei care au companii de constructie trebuie sa realizeze o analiza a nevoilor si a bugetului pentru a decide daca este mai rentabil sa cumpere sau sa inchirieze diferite utilaje, cum ar fi sa apeleze la servicii de inchirieri buldoexcavatoare. In anumite domenii s-au raportat imbunatatiri ale conditiilor economice, insa constructorii trebuie sa fie prudenti inainte de a cumpara un utilaj foarte scump – cu exceptia situatiei in care stiu cu siguranta ca acesta le va aduce un profit foarte mare. Indiferent daca decizi ca este mai bine sa cumperi sau sa apelezi la o companie de inchirieri buldoexcavatoare, trebuie sa raspunzi la aceste intrebari.

1. Ai nevoie de un buldoexcavator in permanenta sau doar pentru moment?

In functie de tipul de lucrari pe care le executi de obicei, iti poti da seama daca este necesar sa adaugi un buldoexcavator flotei tale de utilaje sau este mai intelept sa inchiriezi unul atunci cand circumstantele ti-o cer.

2. Cum afli care este marca si modelul cel mai potrivit pentru tine?

In mod evident, inainte de a cumpara sau inchiria un buldoexcavator trebuie sa iti fie clar pentru ce fel de lucrari il vei folosi. Asigura-te ca acesta are puterea, capacitatea de sapare, capacitatea cupei si greutatea necesare pentru a duce la bun sfarsit toate sarcinile.

3. Ar trebui sa cumperi sau sa inchiriezi un buldoexcavator nou?

Trebuie sa iei in considerare mai multi factori, nu doar pretul evident al utilajului. Buldoexcavatoarele la mana a doua pot costa mai putin, insa cele mai noi in mod evident au avantajul pieselor noi asigurate de garantii. Termenii de finantare pentru masinile noi sunt mult mai buni. Cu toate acestea, daca utilajele vor fi folosite doar pentru o perioada scurta de timp, cumpararea sau inchiriarea unui buldoexcavator la mana a doua este cea mai buna optiune. Dar fii atent, este de preferat sa apelezi la distribuitori autorizati. In acest fel vei fi sigur ca utilajele au fost inspectate de catre un mecanic calificat.

4. Ce caracteristici trebuie sa aiba buldoexcavatorul inchiriat/ cumparat?

Buldoexcavatoarele pot fi echipate cu o serie de accesorii pentru a imbunatati versabilitatea acestuia. Diferitele tipuri de atasamente includ: furci, cupe de dimensiuni variate, accesorii hidraulice cum ar fi ferastraie de ciment si freze. Acestea iti permit sa efectuezi o gama larga de sarcini, care iti vor umple timpul de lucru si te vor ajuta sa folosesti la capacitate maxima buldoexcavatorul. Multi producatori au inceput sa integreze tehnolologii de economisire a combustibililui pentru buldoexcavatoare. Finisajele hidraulice ajuta de asemenea la simplificarea modului de operare al acestor utilaje, in acest fel operatorul poate lucra pentru o perioada mai indelungata si cu o productivitate crescuta.

5. In caz ca te decizi sa cumperi acest utilaj, cat costa mentenanta acestuia?

In timp ce unii proprietari de buldoexcavatoare prefera sa se ocupe singuri de reparatia si mentenanta utilajelor lor, este mai bine sa lasi acest lucru pe mana expertilor. Este important sa te concentrezi pe punctele tale forte, cu alte cuvinte, daca activitatea ta principala tine de domeniul constructiilor, chiar crezi ca este necesar sa devii expert in repararea si mentenanta utilajelor? Companiile de inchirieri buldoexcavatoare detin mecanici autorizati, cu instrumente si echipamente necesare, care au pregatirea necesara pentru a se ocupa de acest lucru asa cum este recomandat, in timp util. Facuta in mod corespunzator, mentenanta duce la extinderea duratei de viata a buldoexcavatorului, iar valoarea de revanzare a acestuia ramane la un nivel constant.

Concluzie:

Preturile pentru un buldoexcavator variaza, in functie de brand, capacitatea de sapare si dimensiuni, precum si de accesoriile acestuia. Atasamentele precum cupe, ferastraie si ciocane hidraulice vor duce la cresterea pretului. Deci, inainte de a lua o decizie, analizeaza flota pe care o ai deja si ce fel de lucrari vei avea in viitor pentru a-ti da seama daca e mai bine sa cumperi sau sa apelezi la un service inchiriere buldoexcavatoare.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *